Geschiedenis van Bloemen uit Corle

Van oorsprong is onze bloemenkwekerij een “gewoon” gemengd bedrijf zoals die in Winterswijk veel voorkomen. Varkens, koeien, kippen en een beetje akkerbouw, geen bloemen dus!!
Omdat het bedrijf eigenlijk te klein was voor de toekomst, en uitbreiding van de varkens- of koeientak moeilijk was in verband met regelgeving, werd er naar “iets” anders gezocht om er bij te doen. 
Daarom zijn wij, Henk en Joanne te Kronnie, in 1997 begonnen met een klein stukje trosanjers ergens buiten op het land. Omdat wij totaal onwetend en onervaren waren, was deze eerste zomer niet makkelijk en erg druk. Maar aan het eind van het jaar kwamen wij wel tot de conclusie dat wij hiermee verder wilden gaan!
Vanaf dat moment hebben wij vrijwel elk jaar onze oppervlakte en het aantal soorten dat wij telen uitgebreid.  De eerste paar jaar combineerden wij de bloemen nog met de koeien en varkens. Maar omdat wij onze toekomst in de bloemen zagen, hebben we eerst de rundveetak beĆ«indigd, en daarna ook de varkens vaarwel gezegd.
Enkele opvallende uitbreidingen in de afgelopen jaren waren de bouw van onze eerste kas in 2001, de verbouw van de varkensschuur tot tulpenkweekruimte in 2007 en de verdubbeling van de kas in 2011. In totaal kweken wij onze bloemen nu in een kas van 4000m2 en buiten op een oppervlakte van ongeveer 25000 m2. Daarnaast “broeien” wij in de winter ongeveer 450000 tulpen in de oude varkensschuur. 
 
In het allereerste jaar zijn we ook voorzichtig begonnen met de verkoop van bloemen aan huis. Heel simpel, een tafel met een parasol langs de weg, en een kistje om het geld in te doen. Dit beviel zo goed dat wij vanaf dat moment steeds meer de nadruk hebben gelegd op de huisverkoop. Daarom proberen wij ook een zo breed mogelijk assortiment te hebben om genoeg keuze voor de klant te hebben. Tegenwoordig hebben wij bijna het gehele jaar door bloemen in de verkoop. De bloemen die we niet aan huis verkopen worden afgezet via bloemenveiling Plantion in Ede, of verkocht aan handelaren in de regio.
Het tafeltje langs de weg is inmiddels vervangen door een royale overdekte ruimte. Nog wel vlak langs de weg, en ook nog steeds met een geldkistje. Niet alles hoeft altijd te veranderen…